30.09.2010 г.

Кметът, баща ми и улиците в Кърджали

Да е имало наскоро бомбардировка в Кърджали? Да съм пропуснала нещо? Не, нали? Не бъркам. Все щях да чуя нещо. Откъде тогава, по дяволите, са се пръкнали тези безбройни убийствени кратери по улиците? И като така и така са се пръкнали, защо не ги закърпят? Ако някой ми отговори на втория въпрос, склонна съм да пропусна да размишлявам върху първия.
Кметът е зает човек, това го знаем. Но и баща ми е зает човек. Въпреки това, когато трябва да се ремонтира нещо в къщи, не свиква пресконференция засемейството, нито упълномощава майка ми да отговоря на неудобни въпроси пред нас. А заместници няма. За разлика от кмета.
Къде е общото, ще се запитате. Общото е, че кметът на една община, образно казано, се явява неин баща. Той е човекът, който трябва да се погрижи „децата му” т.е. неговите избиратели, да се чувстват добре и удобно у дома си т.е. в Кърджали. Но не го прави. По една или ред причини. Сигурна съм, че има обяснение за всичко. Дори и за безхаберното си отношение по отношение на тези проклети улични дупки, от които вече на всички ни се повдига само при мисълта. Обяснение за безхаберието - това може да се случи само по родните географски ширини.
Но пък на изборите догодина, вярвайте ми, всички кметове и тези около тях, ще имат време за всичко. Включително и за нас. А може би и за някоя и друга дупка.

12 коментара:

Анонимен каза...

Дупките по улиците на града ни са толкова много,че на кметската управа няма да ѝ стигне времето само да ги фиксира,както направиха на моста на пазара кьм колелото.В началото на лятото ги очертаха и изрязаха и..... до там!!! Дупките са двоино по-големи днес,а и кметските избори са далеч.Днес толкова- пари няма! А общината може да сьбира такси за попьлване на втора страница на синята декларация за деклариране на имот,кьдето наѝ-отгоре пише ПОПьЛВА СЕ СЛУЖЕБНО по 5 лева и да няма пари!Кьде го има това! Ах да-в община Кьрджали!

Анонимен каза...

Не са само дупките!Шофирам в събота вечер около 20 часа и в неделя по същото време.На булевард "Беломорски" - "тъмно като в рог"!Идете в кой да е друг град на България,да не говорим за Европа.Не се вижда маркировката, а как да видиш има ли човек на пътя или дупка...Къде е таткото на града!Питам и отговор не искам...А всички си плащаме местните данъци и такси,които потъват в нечий "бащин джоб"!!!Докога ,мили тате!Докога!

Анонимен каза...

Татко ни е оставил и хич не му дреме за нас.Яд ме е че съм гласувалза него!!!Сираци сме пълни!

Анонимен каза...

Да дойде Д.Михалевски да ви запълни дупките с парите от Водното огледало

Анонимен каза...

Горките ние, като се замисли човек колко "татковци" си имаме - то кмет, то народни представители, то министри, премиер и президент... Ум да ти зайде! Горките ние - сираците... Затуй сме на този хал!

Анонимен каза...

Абе умници. Кой дойде на власт и орязя бюджета на всички общини? Кой е на власт? Кой проверявяше всички кметове от тройната коалиция и ги побърка с проверки и разпити от страна на прокуратура? Направете си сметка и после започвайте да спорите и размишлявате в НЕТ пространството! Играйте честно, без удари под кръста!

Анонимен каза...

Да се плюе /в смисъл на `да се обвинява неправомерно`/ е много лесно, но да се мисли преди това, е много трудно, и разбира се не е за всеки. Дупките по улиците не са най-лошото нещо, което човек може да срещне. Дупки е имало и по времето на така наречения `тато`, и всички знаем, че ремонти по улиците се извършват, когато се намерят пари за това. Лошото в случая е в това, че има хора, които за да избият комплексите си, търсят какви ли не поводи за да го направят, без да се съобразяват дали се отнася за технически, технологични процеси или природни явления. Някои ще възразят и ще възкликнат `А къде отиват нашите пари от данъци и такси`, което разбира се е правилно, но за да се търси отчетност и отговорност за нечии действия, си има законови процедури и начини за контрол. А конкретно казано, плюенето е присъщо за хора с ниска, както с интелектуална, така и с политическа култура.

Анонимен каза...

Яяяя хасан азис и той се разписал тука:)))))Кмете върви работи а не се разписвай по сайтовете

ОСВЕДОМЕН каза...

Хасане, късно си писал в събота, Кардашим ??? Нещо не можеш да спиш, що така бе олум ??? От къде извади тези високопарни слова, та чак и "ТАТО" разбута от гроба??? Опитваш се да се сравняваш с "ТАТО", но това което Той е построил всички демократи за 20 години не можаха да розграбят, в това число и ти и партията кйм която принадлежиш и обръчите около вас !!! Как намери пари да разплатиш 25 обекта между коледа и нова година 2009-2010, в това число и децката градина в родното ти село на стойност 830 000 лева, а строителството приключи , април 2010г , а не можеш да намериш пари да се асфалтира моста на колелото на пазара?????? Дрън, дрън, ярина! Изведнъж стана много стриктен и спазващ законите.... Да не си отварям устата, кардашим!!! В сградата с часовника знаят доста , а и ти редовно пишеш и мноого още ще пишеш!Бяхте си поварвали и си мислехте , че като смените белите чорапи и тютюново зелените костюми и си наместите задниците в луксозните лимузини, че имате висок политически морал и култура!?! Яндък... Имитирате философа и си вярвате. Ти тате ходил ли сипо селата да видиш, как хората купуват хляб на верисия,а мъжете кършат пръсти как измолят по една ракия, а на изорите им дишате във врата дали са гласували правилно!!! Знаят ли този беден електорат,че ти имаш един стар "Мерцедес" за пред тях, а за София и страната си возиш мазния задник във луксозно "Волво" и още и още..... Ще видим на следващите избори..............

Анонимен каза...

Красимира,
Защо Кмета и ДПС да ремонтират пътищата в Кърджали и "дупките"?Знаете ли колко пари ще се изхарчат от отпуснатите пачки за да се ремонтират тези пътища?
Вместо да ги харчат тези пари за да ремонтират пътищата или да направят нещо ново в Кърджали, те ще си ги разделят помежду си и инвестират в недвижими имоти ,като хотели и сараъи може би в Турция или някъде другаде,дето няма да ги закачат.

Турчин от България

25 октомври 2010 12:00

Анонимен каза...

tosi injener ne razbira ot dupki, moje da kara avtobus, moje da hodi pe6a...moje i da gleda kato onezi prejivni , deto otdavna lipsvat po tranlivite vi livadi....nema diploma za dupki,mostove,tuneli...pari za zapu6vane na dupki nema - ima pari za topki po trotoarite...pari za parking nema, ima pari za konservirane na star most , deto i bez drugo si e zdrav, hem ne e stroen ot injeneri i filosofi, hem e zdrav ve4e 600 godini i otgore....pari za ulicite na jivite hora ot kardjali nema, ima pari za ostanalite kamani ot otdavna martvite ot perperikon....region kardjali nema tolkova sabrani pari ot jitelite si ot danaci, ama har4i ot parite na drugite ob6tini ot republika balgaria...ako samo s sobstveni pari trqbva da se izdarja region kardjali, sabrani samo ot danacite na adresno registriranite si balgarski grajdani v regiona , nito injener, nito filosof, nito gospod ili allah 6te vi pomognat da si platite smetkite...barzo 6te se prenesete na 4ist vazduh otgore nad bolnicata vsi4ki...ama dobri sa balgarite i balgarkite ot drugata balgaria, deto vi dava pari i vi izdarja, ta da ste s prava i svobodi i vie i da si veete feredjetata i 6alvarite po bregovete na arda... to i zatui i na nikoi ot vestnika vi ne mu idva na um da turi tuka edna smetka za minalata godina po ob6tini i sela v regiona vi - koi/selo,grad,ob6tina/ kolko pari e sabral ot danaci ot mestnite si hora i kolko pari e upotrebil ot tesi danaci pak za mestnite si hora....a ste bili imali matematici....Z.S., u4enik ot u4ili6te Peter Beron

Анонимен каза...

ami , ti, krasi, pitai pismeno kmeta, ministera za konkretni ulici s snimki, vreme,data,4as...da vidim posle kato kopira6 otgovorite...vreme,data,4as

Публикуване на коментар