12.10.2010 г.

Лов на ислямисти или игра за трибуните

Операцията на ДАНС в гоцеделчевското село Лъжница бе насочена към ограничаване изповядването и популяризирането на радикален ислям, се казва в официалната хроника. Но нещата не са чак толкова прости, както изглеждат от новинарските депеши. Това е поредната акция, която търси радикални ислямисти. Но радикалите все не излизат на яве. Поне досега не видяхме някой изправен пред съда. Така беше и в предишните операции против радикалния ислям, така е и сега.
Една разузнавателна служба прави акция и събира чували с книги, в случая в село Лъжница, без да знае какво е съдържанието на книгите. Една разузнавателна служба казва, че „обектът й следен”в продължение на 2 години, но след разпит този „същият обект” е освободен.
Никоя институция в света, чиято цел е да събира и анализира информация, няма да спечели престиж след подобни действия. Няма разузнавателна служба в света, която да събира книги с чували от домовете на граждани и да не знае какво пише в тях.
Една разузнавателна служба действа тихо, проверява добре и разчита на информацията си. Когато се появят доказателства, съдът си казва своята дума. Всичко останало настройва хората и създава страх, който не е полезен за страната ни.
Социологически проучвания, направени от международни организации показват, че зараждането на радикални ислямистки организации, е най-малко възможно в страните от Югоизточна Европа. Според тези проучвания в България, Македония, Албания и Косово подобна тенденция е малко възможна.
Не се казва, че е възможна, а малко възможна. И точно тази малка възможност трябва да се следи и да се знае предварително от разузнавателните ни служби. В случая това едва ли ще стане със събиране на книги в чували, ако целта е постигане на резултат. Ако пък играта е за трибуните, ефектът ще е непременно временен.

5 коментара:

Анонимен каза...

http://news.ibox.bg/columnist/id_766065103

Анонимен каза...

Браво Нахит ! Супер анализ ! ДАНС става смешна с смешните си непрофесионлни акции.

Но бъди толкова смел и в Кърджали бугун. Не трий менията на хората. В България има свобода на словото.

Анонимен каза...

аз съм помак-но съм патриот спрямо България и всичко българско-в БГ няма място радикалния ислям ,крайно време е всички тия измисленни мюсюлмани да се разкарат от родопите.Преди да дойдат те тук мирно и със взаимно уважени на религиите си живяхме и двете религии,нима е нужно некой който не ни познава чужденец да ни учи на некви си там негови измишльотини-НЕ .стига спекулации с родопчаните ,стига ни учат това-онова,осигурете ни работа и поминък,ние другото си го знаем....работя с тия същите араби и знам че при тях мюсюлманството е само показно,нека не ни учат те нас,БРАВО НА ДАНС-ДПС,ЗАМИСЛЕТЕ СЕ

Анонимен каза...

BILGARIYA NYAMA TIY NARECHEN RADIKALEN ISLYAM I NEE IMALO INE CHUTO IMA TRADITSIOEN ISLYAM KOETO SICHTESTVUVA 014 BEKA NARECHEN MUSLUMANSKO VEROIZPOVEDANIE A TOZI KOYTO SE PRAVI NA TIY NARECHEN POMAK E MELEZ PODKUPEN KOMUNIST KIDETO 1972 G.RAZSTRELVAHA DEDITE MU ZAREDI VYARATA SI KATO MRISNI KUCHETA ATOZI TIPAK IDIOT CHTENI KAJI KOY E I KAKIV V BILGARIYA. POMAKIT E POTOMTSI NA PECHENEKSKITE TURTSI NARECHENI BOGMAK,TSI dNESHNIYAT POMAK BITRYABVALO DA BIDE STRIKTEN POCHETEN MUSLUMANIN A NE PRODAJNIK NA MAYKA SI I BACHTA INA POKOLENIYATA SI NA MOCHENNITSI IDIYOTI MRISNI GADNI KOMUNISTI IZMICHLYOTINI NA DYAVOLII OKOPATORI I DALAVETADJII.A DANS E NATSIONLNATA SIGURNOT NA R.BILGARIYA OBACHE ZAVISIM OT KALPOVO BILGARSKO MINISTERSTVO KOETO NESI GLEDA NA KRATSITE DALEVERADJIITE I OLIGARHITE SI KOITO SI VIRVYAT RIKA V RIKAZADA PLYACHKOSVAT I NICHTOTO KOETO NE OSTANALOZA TOZI IZSTRADAL NAROD OT NEMOTIYA A TRIGNAL NA LOV S/U ISLYAMA A V BILGARIYA NYAMA TAKIVI I NYAMA I DAIMA TAKIVI.TAKA AKO PRODILJI CHTE IMA SAMO ISAMO PARTIZANCHTINI I MAFIOTI ITOLKOZ.

Анонимен каза...

Приятел,първо:пиши на кирилица,за да можем да те разберем и второ:твърде много злоба таиш в душата си.С толкоз злоба как живееш?Каквото е било през изминалите векове не би следвало да ни пречи днес да живеем спокойно и в разбирателство между етносите.Работил съм в чужбина ,в страна,където на всяка втора крачка срещаш чужденци от най -различни националности и всички се уважават .Как там хората умеят да съжителстват ,а ние тук не можем.Доколкото разбирам по вероизповедание си мюсюлманин/след като мразиш помаците/,а представата ми за истински мюсюлманин не се припокрива с това,което представляваш ти,съдейки по изказването ти.Прочети още веднъж корана..../за което се съмнявам,че си правил/

Публикуване на коментар