16.05.2011 г.

Срам в синьо или лошо стечение на обстоятелствата

„Арда”се смъкна на десето място в таблицата и пет кръга преди края на шампионата кърджалийци имат минимални шансове да се класират в топ 8. Лошата серия, в която е изпаднал тимът, няма как да не поражда тревога и безпокойство и да не ни накара да си задаваме въпроси от рода: „В криза ли изпадна отбора или това е лошо стечение на обстоятелствата?”.
 Вглеждайки се обаче по-внимателно във всяка една от последните пет загубени срещи на „Арда”, трябва да признаем, че като изключим поражението в Гълъбово, което си беше напълно заслужено, в останалите двубои „сините” дадоха максимума от себе и никой
няма право да обвинява момчетата
на Петър Бумбаров в липса на желание за игра. Особено ясно това се видя в срещата с Ботев, срещу който кърджалийските футболисти излязоха пределно мотивирани и играха така, сякаш се бореха за живота си и принудиха лидера в класирането цяло едно полувреме да играе пред собствената си врата, бранейки резултата.
Местните запалянковци обаче пропуснаха да видят последните два мача на своите любимци, в които нашите играчи откровено бяха ощетени и оттам получените резултати не отразяват по никакъв начин случилото се по терените в Казанлък и Асеновград. От седем попадения в нашата врата, четири са от 11-метрови наказателни удари, а един е от явна засада.
В същото време на „Арда” не бе позволено да играе футбол при гостуването си на Розова долина, където
съдийските безумия
започваха оттам, че рефера позволи на домакините да покажат най-доброто от кикбокса и завършиха с отсъждането на несъществуващи дузпи срещу „сините”. Аналогичното се получи и в двубоя срещу Асеновец, където според рефера, ако играч се намира зад защитата, той не е в засада…За измислените дузпи няма смисъл да говорим – те се превърнаха в дежурни за отбора.
С една дума, тревожната тенденция да не се свири „чисто” при гостуванията на „Арда” продължава с пълна сила и е очевидно, че поне до края на сегашната кампания на „сините” в първенството ще бъде така.
„Освен грешките, които допуснахме в тези двубои, бяхме и жестоко ощетени в последните си два мача. При 1:0 срещу Асеновец реферът отсъди 11-метров наказателен удар срещу нас, който изненада дори домакините, а след мача момчето, което падна за дузпата, призна, че такава е нямало”, заяви капитанът на „Арда” Ахмед.
 „В два мача – четири дузпи срещу нас, два гола от засада, ритане…За каква дупка тогава може да говорим? Просто така се стекоха нещата”, каза Петър Бумбаров.
 „Арда” не се намира нито в криза, нито в някаква дупка, а чисто и просто кърджалийци станаха жертва на някои обстоятелства. Не може обаче да не отбележим и нещо друго, а именно случващото се извън терена. Ситуацията, в която изпадна клубът преди старта на пролетния полусезон, е патова и със сигурност даде своето отражение върху представянето на отбора. Пето място през есента, десето през пролетта – и за най-предубедения привърженик на отбора е ясно, че
вътрешните размирици
„помогнаха” да се стигне дотук. В крайна сметка единственият шанс за всички е да бъде намерено подходящото решение на ситуацията.
„Надявам се, на Общото събрание на клуба, насрочено за следващата седмица, да се вземе възможно най-доброто решение за „Арда” и в крайна сметка точно това очакваме да се случи – аз и моите съотборници, а и цялата футболна общественост в Кърджали го желаем силно”, допълва капитанът на „сините”.
Двубоят в неделя срещу „Левски” Карлово идва може би в най-подходящия момент за всички любители на футбола в Кърджали. Гостите не са от отборите, които биха затруднили кой знае колко футболистите на „Арда”, за които една победа ще бъде чудесен повод да пооправят самочувствието си и да заминат следващата седмица за Чирпан в добро настроение, където спокойно могат да развият евентуалният си неделен успех.
Елате и ни подкрепете!
„Аз и моите съотборници призоваваме всички любители на футбола в Кърджали да дойдат на стадион „Дружба” и да ни подкрепят срещу Левски, така, както го направиха срещу „Ботев” Пловдив. Ние от своя страна им обещаваме да покажем добра игра и да ги зарадваме с победа”, не случайно капитанът на отбора Ахмед се обърна към местната футболна общественост.
Николай ГАВАЗОВ

0 коментара:

Публикуване на коментар