21.06.2011 г.

Да разголим души и тела...предпазливо!

Лятото се разпалва, става жешко и на телата, и на душите. Време за върховни емоции и забава. Хладината на нощта ни влече навън, светлините на зеведенията ни привличат неудържимо. Най-добре е сега да си край морето.
Но купон става навсякъде има ли момчета и момичета и искри, прехвъркващи между тях. Отвсякъде просто мирише на секс. Всичко ще бъде толкова хубаво - запознанствата са моментни, сексът неангажиращ, преживяванията неописуеми...
И никой не мисли за последствията. Понякога те са толкова сериозни, дори катастрофални. Ако най-лошият вариант е разбито сърце, няма да има проблем. Но когато резултатът от  непредпазливостта е нежелана бременност или сериозна болест, предавана по полов път, картинката придобива съвсем друг оттенък! Затова, ако не обръщаме внимание на морала си, поне да се погрижим за здравето си!
Моралната, етичната, ценностната система при младите е твърде различна от тази на предишните поколения. По-малко зачитат традициите, негодуват срещу изградените норми и порядки, борят се за своята „свобода” – свобода на словото, свобода на действията, свобода на какво ли не. И най-лесно се постига сексуалната свобода.
В борбата си за „независимост” модерният човек погледна доста „модернистично” и на секса. Тази дума отдавна не е синоним на любов и всеотдайност, които водят до създаването на семейство, дом, деца.
Сексът днес се приема като удоволствие. И с това почти се изчерпва неговият смисъл. Въпреки това повечето млади искат в един момент да създадат и семейство. Но докато дойде този момент, са решени да опитат от всичко по много чак до пресита. И чак тогава да направят тази по-сериозна крачка.
Сексът е удоволствие! С кого, къде и кога, всеки сам решава. Но предпазливостта не трябва да се забравя. И опустошението, което може да ни застигне, ако не сме разумни.
Да бъдем отговорни и към себе си и към партньора ни. 
Ваня ПЕТРОВА

1 коментара:

Анонимен каза...

tsennostnata sisstema na vsichki hora e edna i sishta.dobroto e zalojeno v horata no nyakoi ot tyah zabravyat za sashtinskata si priroda. Posledstviyata sa katastrofalni ne samo viv formata na bolesti i nejelana bremennost.kogato vrizkata e sis semeyni tragediyata e golyama.povliyani sa ne samo mija i jenata.opustoshava se jivota parvo i nay vajno na detsata.povliyani sa rodnini priyatel i.t.n ne e vajno da apelirame da si pazim fizikata po vajno e da opazim dushata i posleditsite koito nosyat podoben problem.ne na neobmislennite i prichinyavashti razruha vrizki

Публикуване на коментар