18.08.2011 г.

Премиерът ни успокоява, но ...

      Въпреки оптимистичните прогнози, че новата световна криза ще се размине по-леко, нашият министър -  председател реши да ни подготви предварително. Сега вече знаем от г-н Борисов,  че въведената от неговия кабинет финансова дисциплина щяла да ни .пази"  от сриващите се световни валути.  Нас световната рецесия щяла да ни .заобиколи". Защото, видите ли, поне МВФ нямало да ни се бъркат и да ни казват какво да правим.
     Премиерът ни е оптимистично настроен,  че България е единствената държава в ЕС,  където данъците са най-ниски и се надява по този начин да привлече световни инвеститори.  Те за кратко време щели да стабилизират икономиката ни", убеден е Борисов.  Само че той забравя, че страната ни е ненадмината по корупция. Коя сериозна компания би решила да вложи парите си тук? Освен това противоречивата политика на самия кабинет, който се лута от едната крайност в друга и който се чуди какво решение да вземе,  отблъсква всеки, който иска да прави бизнес у нас. Така все още не е ясно ще я има ли АЕЦ "Белене", ще се съдим ли с руснаците,  какво ще става? Ще отнемат ли лиценза на .Лукойл" или компанията ще продължава да работи в нарушение на финансовото и данъчното законодателство?
    Борисов се надява от европейски програми и разработени успешни проекти от нашите общини в държавата ни да влязат около 9  млрд.  евро.  Добре, но статистиката показва,  че усвояването на подобни средства у нас е едва 10  %  или около 900  млн.евро. Тези пари са нищожна сума в сравнение с милиардите,  които се нали-ват в .закъсалите"  европейски икономики.  Стремежите на премиера да ни успокои изглеждат смешни.  А народът или това,  което е останало   от него, пак ще тегли!

Димитър Петков

1 коментара:

Анонимен каза...

Белгия е без правителство цяла година.Защо не пропада тази държава?Това е защото от много години там действат ЗАКОНИ !!Когато се връщат от западни държави българи говорят за чистотата им,уреденост и законноста . В България сега се пишат тези европейски ЗАКОНИ-защото ги нямаше досега! а българите съскат като гъски против новото- умело насочвани от БСП-ДПС . Защото нищо преди не е било законно! Признайте си! Защо е тоя лют отпор на опозиция и президент?СТРАХ за лични интереси, за икономически интереси управлявани от техни слуги!страх за техните подмолни политически игри!Бяхме упавлявани не от български интереси:украинец-серго,немец-кобурга,турчин-доган.Защо им са български закони – действаха по техните си закони.Без закони-няма силна държава!
Който има идеи за закони да ги назове ,а не да квичи като заклано прасе!

Публикуване на коментар