16.08.2011 г.

Популизмът в гащи

Едва ли вече има някой, който благодарение на родните медии не познава братята Юзеирови.
Али и Юзеир Юзеиров дублираха Червения кръст. По-късно си направиха паметник на незнайния войник . Тръгнаха да си основават партии, но съда не им ги регистрира. За последно се явиха в Централната избирателна комисия по долни гащи.
А в процеса на делото за пране на пари, Юзеиров се яви пред съда в Търговище и заяви, че за пръв път българският съд е разрешил на един български гражданин от турски произход преводач на турски език. Според Юзеиров “това е голям ден, голяма победа".
Но няма никаква победа. Съдилищата отдавна предоставят преводачи на граждани, които не знаят български. За пример мога да посоча Кърджали. Един от тези преводачи съм и аз. Не помня в колко дела съм присъствал и превеждал.
Някои изказвания на Юзеирови намират подкрепа, други не, но евтиният популизъм в гащи ги прави медийни шоумени.

4 коментара:

Анонимен каза...

Има хора, които за да станат известни ще покажат всички магарии, на които са способни. Това просто е смешно. Може би се виждат като герои в собствените си очи. Но се питам : случващото се тук може ли да се случи в една нормална едропейска държава?!

Анонимен каза...

Да , медийни шоумени - ако ги подминем , ако не пишем за тях , ако изобщо ги изолираме ,няма да има такова шоу - !!!!!!!!!

Анонимен каза...

Важното да има шоу за медиите,та нали това искат журналистите!? Другото може и да го няма....

Анонимен каза...

разбира се, шоуто и зрелището е важно, но не е важно какво искат журналистите, а народът какво иска трябва да се запитаме. дали тези искания се взимат на внимание от страна на политиците. ако не се взимат пък обществото какво прави за целта. едно голямо нищо. само с оплаквания животът ви няма да се подобри народе мой.

Публикуване на коментар