31.08.2011 г.

Стигнахме Европа! И какво?


Нищо чудно, че западняците са изградили в представите си облика на България като земя с нечистоплътно, мургаво, необразовано и проституиращо население. Тази голяма група се явява ВG-посланици на платената любов и бързите пръсти не само в Германия, но и в други европейски страни.
В същото време у нас управници се чудят колко пари да изхарчат за предизборна кампания и за открият поредния „нелуксозен” партиен клуб, А мизерията и невежеството сред т. нар. малцинствени групи достига невиждани размери. Опосканата ни държава вече не може да им предостави нищо и тръгват да търсят препитание извън родината. На чуждия пазар на труда се представят с най-доброто, което умеят - да проституират и да крадат. Тези наши съотечественици се превръщат в лицето на нашата България. С вида и поведението си определено не предизвиква аплаузите на европейските ни братя.
След като вече не са у нас, а по европейските улици, някои се успокояват, че това е европейски проблем. Иска им се. Но проблемът си е наш и държавен, проблем и на цяла една нация, която продължава да се дели на българи, турци, цигани, помаци.
Но както често обичаме да казваме в България: „На кого му пука?!”
Станислава НЕДЕЛЧЕВА

5 коментара:

Анонимен каза...

Какъв е смисълът в горното писание!? То е една бъркотия. Още заглавието е сбъркано: В Европа сме влезли, но за да я стигнем ни липсват някъде около 500 години. Киселата неудовлетвореност изразена в него се споделя и от българи, турци, цигани и всички други. Така че в нея ние не сме разделени. А как да се излезе от мизерията, невежеството и непукизма, които не са само всред малцинствата, е интересна теза по която заслужава да се умува и пише. От голи констатации - файда йок.

Анонимен каза...

Да , голи констатации , никой не ,, желае ,, да се умува - да се дискутира - за да се стигне до разрешение на ,,някои ,, проблеми !

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

i ... kakvi sa sledva6tite vi celi... ne e qsno...po-golemi dupki po ulicite li?po-skapi vinetki li? po-marselivi i bezotgovorni darjavni slujiteli li?
hi4 ne moga da vi razbera kakvo iskate ,koga go iskate,kak go iskate,kolko go iskate...i kakvo ste gotovi da platite za nego...
gratis nema daje i pri popa i hodjata...

Анонимен каза...

Много хубаво написано. За съжаление - кратко. В България хората няма да престанат да се делят на "българи, турци, цигани, помаци", докато не престане в първи да се изучава най-глупавото от всички стихотворения "Aз съм българче". Няма друга европейска страна с такъв скандален национализъм.

Публикуване на коментар