31.08.2011 г.

Оферта за не/законно забогателите в България

През август, месеца на лъвовете, в самото му начало, за отскок опърпаното народонаселение в България, което си е кажи - речи целокупният български народ, разбра, че през най-кризисната 2010 г.
1673-ма българи са обявили в данъчните си декларации, че са спечелили над 1 млн. лв. Преди една година милионерите ни бяха едва 87.
Интересно, но факт! Тридесет от тях са топ богаташи. Най-богатият е обявил личен доход 60 млн. лв. Всичките вкупом са „заработили” близо 500 млн. лв. А колко не са декларирани, само те си знаят. Това става в родната ни оголяла и обосяла България. Никой от разбогателите се не издумва за по-висока заплата от мижавите 240 лв. А правителството за капак замрази доходи и пенсии! Пък депутатите ни, горките, върху заплатата си с добавките от столевки, заради участие в комисии, получават в плик за месец по над 1400 лв. Всеки, ей така, от раз гушва по 10 пенсийки накуп, колкото взимат над половин милион пенсионери с минимално възнаграждение от 136 лв.!
Спомнете си какъв вой нададоха срещу закона за отнемане на незаконно придобито имущество!
Но хак ни е! Заслужаваме си ги.
Ръкопляскахме на данъчните, че с вертолет летяха над палатите на новобогаташите! Но кой плаща хилядите за тези полети? Да сте чули  на някой да му се е случило нещо заради бездънната му лакомия
Безданъчна е и чиновническата армия, която все се умножава! Десятъкът е за нас! Управниците не се сещат да го махнат поне от жалките 240 лв. Никой не обелва дума и за подоходно облагане. На бедния не му останаха и цървулите.
В нормалните държави, каквато е Австрия да кажем, канцлерът се обяви за въвеждане на данък за богатите с годишен доход от 1 млн.евро, за да се разпредели цената на кризата по-справедливо за населението. Щели да паднат данъците и на онези, които печелят между 2 000 и 4 000 евро.
В този дух от началото на кризата правителствата на европейските държави дискутират. Да сте чули в България да се размишлява по тези въпроси!?
„Съзнаваме, че получаваме облаги от френската система и европейската среда, в която се вписваме и която се надяваме да продължим да подпомагаме”. Така свръхбогатите във Франция поискаха от правителството „специален налог” върху имуществото си. Американският милиардер Уорън Бъфет също призова властите на САЩ да повишат данъците му, както и тези на сънародниците му с високи доходи...
Нормалните държави искат перспектива за народа си! В България не остана род, който половината да не се е преселил отвъд границите ни? Защо ли?
Наше момче, преселило се далеч от родината, каза: „Увълчването у нас премина всички граници. Няма кой да спре ограбвачите. Цинизъм и безчовечност се почитат 21 години. Народното мълчание не винаги е злато. България умира. Остана без бъдеще”...
Снежана ГОРАНОВА

1 коментара:

VIENA каза...

Za sijalenie ste mnogo prava.No do koga shte tirpim.

Публикуване на коментар