9.09.2011 г.

Да не забравяме Черния 11 септември

Валентина ИВАНОВА
председател на Дружество „Приятели на САЩ” в Кърджали

Сякаш свикнахме с новините за поредния терористичен акт, станал някъде по света и сякаш със спокойствие отминаваме, неосъзнавайки трагедията. Ежедневно чуваме за атентати, покосили невинни хора, но, увлечени в битието си, не се замисляме за опасността и мъката. Датата 11 септември обаче ни разтърсва всеки път през последните десет години и всеки път с нова сила ни напомня за най-страшния терористичен акт, споходил човечеството.
Тази дата се превърна в олицетворение на наглото посегателство срещу цивилизацията, шокирало хората по целия свят. Трагедията отне живота на 3000 души, граждани на повече от 90 страни.
Тероризмът живее редом с нас, но няма лице, народност, религия. Той не е заплаха за една отделна страна. Той не започва и не свършва на 11 септември 2001 г. Човечеството не бива да забравя тази трагедия, не бива да забравя и жертвите на тероризма в Беслан, Мадрид, Лондон, Истанбул ...
Нека днес си спомним за жертвите на атентати и да почетем паметта им. Да проявим своето състрадание и солидарност с близките на загиналите, да се замислим за света, в който живеем, да отстояваме заедно стремежа си за мир, благоденствие и демокрация. Здравият разум трябва да диктува бъдещето. Защото този свят принадлежи на доброто.

5 коментара:

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Много неща могат да се кажат по въпроса, но след като америка- САЩ реши да се превърне в световен страж и диктатор, то мисля, че е редно да бъде готова и за отмъщението на хората, които е избивала. Лошото е като бумеранг - връща се към този, който го е сторил! Така че...разбираш!

Анонимен каза...

Валентина, да не забравяме кървавата 1913 година!Американците както знаеш съзнателно не предотвратиха това.Жалко за невинно загиналите.Те разбира се нямат нищо общо с американската политика.

Анонимен каза...

Америка съвсем закономерно си получи Втория Закон на Нютон- " На всяко действие има противодействие равно по сила и обратно по посока"!Нищо добро не го чака американския народ,ако въобще има такъв "народ"!!!

Публикуване на коментар